Δεύτερο Ετήσιο Συνέδριο – Πρόσκληση Υποβολής Εισηγήσεων

Kαταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής: 1η Σεπτεμβρίου 2017

Η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου απευθύνει πρόσκληση υποβολής εισηγήσεων για το Δεύτερο Ετήσιο Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία της Κύπρου στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2018.

Επίτιμος Πρόεδρος: Βάσος Καραγιώργης, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κεντρικός Ομιλητής: Holger Klein, Καθηγητής, Columbia University

Eρευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές καλούνται να παρουσιάσουν ειδικές μελέτες, ερευνητικές εργασίες και προγράμματα, αλλά και εκθέσεις έργων σε εξέλιξη, στα πεδία της Iστορίας, Aρχαιολογίας, Tέχνης, Aρχιτεκτονικής, Λογοτεχνίας, Φιλοσοφίας και Θεολογίας στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο κατά τη Βυζαντινή, Μεσαιωνική και Οθωμανική περίοδο.

Γλώσσες Συνεδρίου: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή:

Νικόλας Μπακιρτζής (Πρόεδρος), Ανδρέας Φούλιας, Μαρία Παρανή, Σταύρος Γεωργίου, Ουρανία Περδίκη, Ντόρια Νικολάου, Χριστίνα Κάκκουρα, Ανδριανή Γεωργίου, Ευθυμία Πρoική, Ράνια Μιχαήλ, Θωμάς Κωστή, Δέσποινα Παπαχαραλάμπους, Μαρία Σκορδή.

Βραβεία Καλύτερων Εισηγήσεων Φοιτητών: Οι καλύτερες εισηγήσεις μεταπτυχιακών φοιτητών ή υποψηφίων διδακτόρων θα επιλεγούν και θα βραβευτούν με το πέρας του συνεδρίου.

Φοιτητικές Υποτροφίες: Μικρός αριθμός υποτροφιών θα είναι διαθέσιμος σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες προς ενίσχυση των εξόδων συμμετοχής τους. Η επιλογή θα γίνει επί τη βάσει της υποβληθείσας περίληψης και οικονομικών κριτηρίων.

Για ερωτήσεις επικοινωνείτε με τη διεύθυνση: cbms2018@byzantinistsociety.org.cy

Για την πλήρη ανακοίνωση σε PDF, πατήστε εδώ:CFP_2nd-Annual-Conference_BEK_Final8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *