Δελτίο Τύπου – Προστασία Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, όπως θέσει το φλέγον θέμα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων κ. Μουσταφά Ακιντζί. Ευχόμαστε ότι ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων θα αντιμετώπισε το όλο θέμα με τον πλέον θετικό τρόπο.
Ευελπιστούμε ότι η ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα αυτό θα φέρει απτά αποτελέσματα όσον αφορά στα μνημεία και θα διδάξει σε όλους μας το ζήτημα του σεβασμού της παράδοσης και της ιστορίας της Κύπρου στο σύνολό της. Η προστασία των θρησκευτικών μνημείων της Κύπρου και η αποφυγή εσκεμμένων ενεργειών θα πρέπει να αποτελεί διαρκή και σταθερή πολιτική όλων, γεγονός που συνιστά, κατά την άποψή μας, ένα άριστο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου εκφράζει την ετοιμότητά της, όπως συνδράμει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και τίθεται στη διάθεση της Κυβέρνησης, αλλά και όλων των επίσημων φορέων που δραστηριοποιούνται στο θέμα αυτό.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Δρ. Ανδρέας Φούλιας
Πρόεδρος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *